5. projektértekezlet

2018. év végén, a II. mérföldkő lezárásaként a BME akusztikai laborjában mindhárom konzorciumi partner beszámolóban tájékoztatta egymást az eddig elért eredményeiről. A megbeszélés helyszínéül a BME akusztikai laborja szolgált, ahol egyben az új rezgésmérő műszer is található.

A találkozón meghívott vendégként az egyetem pénzügyi munkatársa és két mérnök is részt vett, segítve a megfelelő szakterületek munkáit, így a pénzügyi elszámolást és az eszközfejlesztési területet.

 

Az értekezleten az alábbi napirendi pontok kerültek megbeszélésre:

1. Bemutatásra került a BME akusztikai vizsgáló helyisége. 

2. A konzorcium vezető beszámolt a 2017. évi szakmai és pénzügyi beszámoló nehézségeiről, véglegesítéséről.

3. Innovatext Zrt. által vállalt feladatok bemutatása - ppt előadás:

3.1. Projektkoordináció

Új 2018-as szakmai- és pénzügyi beszámoló formanyomtatványainak ismertetése, a 2018. évi beszámolók elkészítéséhez szükséges információik átbeszélése.

Szakmai beszámoló rész leadása a konzorcium vezetőjének: 2018. december 19-ig (3-5 oldal),

Pénzügyi beszámoló rész leadása a konzorcium vezetőjének 2019. január 14-ig.

3.2. Tájékoztatási feladatok:

Feltöltött honlap bemutatása, román partnerrel történő kapcsolattartás ismertetése, 2019-es konferencia megjelenések: angol abstract elküldése 2018.dec.31-ig az AUTEX-re, második konferencia megjelenés lehetőségeinek ismertetése (A+A, Interprotex, Powtech stb…), II. mérföldkő Kutatási tanulmány előkészítése: TDM műszer validálása (műszer fejlesztés, szabvány ismertetése, használati utasítás, üzembe helyezés, körvizsgálatok), Textil anyagszerkezetek és mintasorok kielemzése.

3.3. Laborvizsgálatok:  

Mechanikai (késvágás) kockázatok összehasonlító vizsgálatai: új TDM késvágás mérőműszer vizsgálatának ismertetetése, a körvizsgálati eredményeinek és a projektben felhasznált alapanyagok mérési eredményeinek bemutatása.

Termikus kockázatok összehasonlító vizsgálatai: égési viselkedés vizsgálat kapott eredményeinek megvitatása, összegzése.

4. A BME Polimertechnika Tanszék meghívott vendégeinek bemutatkozása.

A Protexsafe fejlesztés ismertetése. Lehetséges kapcsolódási, fejlesztési ötletek megvitatása. 

5. BME beszámolója az eddigi mérésekről – ppt előadás:

Mintákkal kapcsolatos eredmények bemutatása, textil anyagszerkezetek összehasonlító vizsgálatai. Ezt követően bemutatásra került az új markolattal ellátott új rezgésmérő műszer, melyen próbaméréseket is végzetek a konzorciumi tagok.

6. Az eredmények alapján meghatározásra kerültek további vizsgálati tervek.

Az Innovatext Zrt. és a BME által vizsgált minták kiértékelése alapján bizonyos anyagtípusok elvetésre kerültek, további anyagszerkezeti vizsgálatok lettek meghatározva, melyekhez mintaanyagokat a Glovita készíti.

magyar
Dátum: 
december 07